Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Τι έγινε πραγματικά στην Aldi


Σε λίγο ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Αναγνώστης

ALDI: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ


Ακούστηκε ότι ποτέ δεν ήθελαν να πουλήσουν την εταιρία ολόκληρη και το ερώτημα είναι ένα μεγάλο γιατί ;;;;;;;;, ενώ υπήρχαν  προσφορές και για το προσωπικό,
και από ότι λέγετε ότι τεμαχισμένα εάν πουληθεί είναι πολύ μικρότερο το ποσό που θα εισπράξουνε, από ότι εάν πουλιόταν ολόκληρη η εταιρία και παλι γιατί;;;

Αναγνώστης

Υ.Γ. Lidl- Aldi 

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ανέκδοτο για ALDI":

Το θέμα είναι οτι μας αντιμετωπίζουν σαν το ποντίκια του καραβιού....

Αναγνώστης

Aldi: Η αποχώρηση από την Ελλάδα, ένα μοναδικό δώρο στην Lidl, τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της.

Τέσσερις μήνες αργότερα, (Μάιος 2010) ο Johann Mohrwald (υφιστάμενος του Armin Burger μέχρι τον Νοέμβριο του 2009 και αντικαταστάτης του στην ανώτατη διοικητική ομάδα) επισκέφτηκε την χώρα μας και καθησύχασε τα διευθυντικά στελέχη όσον αφορά το ενδεχόμενο αποχώρησης της αλυσίδας από την Ελλάδα.........................................................................................

Συνέχεια 
http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2166.aspx

ALDI_Greece_700 On the Road

ALDI Στο δρόμο 700 άτομα ALTER

http://www.youtube.com/watch?v=eTGAEe61gQs

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11/2010 ΣΤΗΝ ALDI

Ανακοινώθηκε από την επιτροπή (ALDI και Thesssaloniki log.) της ALDI την παρασκευή 12/11/2010 προχωράει σε απεργία γιατί οι διοίκηση της εταιρίας δεν κάνει πίσω στις απόφασης της.

Αναγνώστης

Τα γενέθλια της Aldi

Η έκπληξη φαίνεται ότι ήταν αντί για τούρτα, απεργία ωραίο δώρο.

Αναγνώστης  

Ξένος τύπος για Aldi

Από πληροφορίες έχουμε ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η απεργία και στον ξένο τύπο π.χ. Lebensmittelzeitung, spieg…………………………………………………κ.α.

Καθυστέρηση στην διαδικασία της ALDI

Στο πρώτο 20 ήμερο η κ Κατσέλη δεν υπόγραψε αλλά η εταιρία θέλει να καθυστέρηση την δεύτερη διαδικασία για να πάει το θέμα στην υπουργό και εκεί φυσικά θα πάρει την υπογραφή της, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε σύμβουλος  υπέρ τις εταιρίας είναι ο κ Γιώργος Λεβέντης εργατολός καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών.
Για αυτό ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει σε μια εβδομάδα με ότι μέσα υπάρχουν, και να αύξηση την αποζημίωση η εταιρία, γιατί δεν εξασφαλίζει καμιά θέση εργασίας τους πετάει όλους στο δρόμο, εάν δεν κάνω λάθος υπάρχει και ένα βιβλίο της ALDI παγκόσμιος που μοιράζετε σε όλο το προσωπικό και λέει τι κοινωνικοί εταιρία είναι, και προστατεύει τα ζώα τα δάση και άλλα τέτοια μόνο τους ανθρώπους όχι από ότι βλέπουμε.

Αναγνώστης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11/2010 ΣΤΗΝ ALDI

Ανακοινώθηκε από την επιτροπή (ALDI και Thesssaloniki log.) της ALDI την παρασκευή 12/11/2010 προχωράει σε απεργία γιατί οι διοίκηση της εταιρίας δεν κάνει πίσω στις απόφασης της.

Αναγνώστης

Ανέκδοτο για ALDI

Αποφάσισαν να στείλουν τον καπετάνιο στο καράβι πίσω, πλάκα κάνω ο καπετάνιος είναι στην ξέρα στην Αυστρία και έχει αναλάβει άλλο καράβι.

Αναγνώστης  

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Αγώνας για την Aldi Hellas

Θα είναι τρομερό λάθος να σταματήσετε εδώ που φτάσαμε, η εταιρία θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της , γιατί έτσι όπως είναι πράγματα έξω όλοι οι εργαζόμενοι θα κάνουν πάνω από ένα χρόνο να βρουν δουλειά, για αυτόν τον λόγω δεν πρέπει να σταματήσουν οι απαιτήσεις της επιτροπής με την υποστήριξη των κεντρικών, υποκαταστήματος, αποθήκη, καταστήματα. 
Για ένα χρόνο θα πρέπει να καλύψουν το όλο προσωπικό.

Αναγνώστης

Τύπος του εξωτερικού για ALDI Hellas

Έχουμε πληροφορίες για περιοδικά γνωστά και εφημερίδες όπου ενημερωθήκανε από τους εργαζομένους.

Έλληνες του εξωτερικού για ALDI

Στην Γερμανία από βουλευτές Γερμανούς και Έλληνες.
Στην Αυστρία υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στα κεντρικά και είδη παρεμβάσεις από τους Έλληνες.
Στην Αμερική υπάρχουν παρεμβάσεις από τους Έλληνες της Αμερικής

Αναγνώστης έγραψε για ALDI

Ήθελαν πράγματι να πουλήσουνε από την αρχή όλοι την εταιρία με το προσωπικό;;;;;;;;,
γιατί προσφορές είχαν, και από ότι ακούστηκε πουλήσανε στην Lidl 12-13 καταστήματα (οικόπεδα)  όπου είχαν συμφωνήσει εδώ και καιρό από ότι ακούγεται. 

Αναγνώστης

Aldi: Τα αίτια της αποχώρησης από την Ελλάδα είναι πράγματι οικονομικά;

Σύμφωνα πάντα με την «άλλη άποψη» η ραγδαία άνοδος των δύο στελεχών προκάλεσε «εσωτερική διαμάχη» που τους οδήγησε τελικά στην έξοδο τον Νοέμβριο του 2009 με αποτέλεσμα το «δημιούργημά» τους, η Ελλάδα, να μείνει ακέφαλη. Τυπικά την ευθύνη της χώρας μας ανέλαβε ο Hans Moerwald, αντικαταστάτης του Armin Burger, ο οποίος δεν φαίνεται πως ήταν και από τους θερμότερους υποστηρικτές της επέκτασης στην Ελλάδα – το αντίθετο μάλιστα...........................................................

Διαβάστε συνέχεια http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2150.aspx

Aldi Ελλάς: 700 εργαζόμενοι επιμένουν να λάβουν μια πειστική απάντηση για την πρωτοφανή για την Aldi, απόφαση αποχώρησης από την Ελλάδα.

Είναι κρίμα οι άνθρωποι που επιφορτιστήκαν να υπερασπιστούν το όραμα, τις αρχές και το όνομα του Karl Albrecht να επιδεικνύουν απίστευτη επιπολαιότητα, προχειρότητα και ασυνέπεια, ζημιώνοντας τον Όμιλο με μεγάλα χρηματικά ποσά και ρυπαίνοντας ασυγχώρητα ένα όνομα που ο υπέργηρος ιδιοκτήτης του αφιέρωσε ολόκληρη ζωή για να το δημιουργήσει. Είναι πάντως εξαιρετικά πιθανό ο Karl Albrecht να αγνοεί πλήρως τους απίστευτους «χειρισμούς» των εντολέων του στην Ελλάδα. Και οι 700 εργαζόμενοι που σε λίγες βδομάδες θα χάσουν τις δουλειές τους, κάτι πρέπει να κάνουν για το ενδεχόμενο αυτό! ........................................................................
Διαβάστε συνέχεια: http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2224.aspxΣήμερα Τετάρτη είναι πραγματικότητα Τηλεόραση – Aldi

 Από πληροφορίες που έχουμε αύριο φορέστε τα καλά σας, έχει τηλεόραση πάλι!!!!!!!!!!! 

( Άντε πάλι κρυφτούλι με τους αυστριακούς)Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή του Joe HIGGINS ιρλανδού ευρωβουλευτή στην Aldi.

Μέλος
Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου
Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις χώρες της Νότιας Ασίας

Αναπληρωτής
Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων
Επιτροπή Αναφορών
Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις χώρες της Mercosur


  

Στήριξη αποφάσεων εργαζομένων στις εταιρίες Aldi και Thessaloniki Logistics από τους εργαζόμενους της WIND

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)


Αρ.Πρωτ:61 Αθήνα 08/11/2010

Προς Διοίκηση εταιρίας ALDI

Θέμα: Στήριξη αποφάσεων εργαζομένων στις εταιρίες Aldi και Thessaloniki Logistics.

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση της εταιρίας σας να κλείσει τα καταστήματα της στην Ελλάδα.

Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, πιστεύουμε ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και για τις οικογένειες τους, ενώ συγχρόνως θα συμβάλλει στην περεταίρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα, όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των εργαζομένων, η κατάσταση με την ανεργία είναι απελπιστική.

Έχουμε ενημερωθεί από τους εργαζομένους της εταιρίας ότι λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις από την πλευρά της ανώτατης διοίκησης καθώς επίσης και η «κακοδιαχείριση» των οικονομικών της, οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Γιατί θα πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το κόστος για τα λάθη αυτά με την απώλεια των θέσεων εργασίας τους, ενώ δε φέρουν οι ίδιοι καμία ευθύνη;

Επίσης, έχουν δημοσιευτεί άρθρα στο διεθνή τύπο τις τελευταίες ημέρες που αναφέρουν ότι σκοπεύετε να πουλήσετε την εταιρία αφού πρώτα «απαλλαγείτε» από τους εργαζόμενους. Θεωρούμε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτη και πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να ανακαλέσετε την απόφασή σας.

Θα υποστηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, προς όφελος τους, με όποιο τρόπο μπορούμε, ακόμη και εάν χρειαστεί να προβούμε σε ενέργειες που θα δυσφημούν τον όμιλο Aldi και τα προϊόντα του.

Το ΔΣ του Σωματείου

Τώρα και στο facebook : Hellas Discounter

Τώρα και στο facebook : Hellas Discounter

Λαζόπουλος – Aldi

Από πληροφοριες που έχουμε η επιστολη διαμαρτυρίας θα διαβαστεί στην εκπομπη του κ. Λαζοπουλου στο ALPHA -21 η ώρα.

Αναγνώστης

Διαμαρτυρία μέσω e-mail προς την εταιρεία Aldi,

Οι επιτροπές των εργαζομένων Aldi Ελλάς & Thessaloniki Logistics, πήραν την απόφαση να προβούν σε διαμαρτυρία μέσω e-mail προς την εταιρεία Aldi,  λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης της εταιρείας να διακόψει οριστικά την λειτουργία της στην Ελλάδα, με επακόλουθο 700 εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο.
Αυτό είναι πάρτυ, αύριο θα σας παρουσιάσουμε τα e-mail – και τα κείμενα φυσικά στα Ελληνικά και στα γερμανικά.

Αναγνώστης

ALDI_GREECE.flv


http://www.youtube.com/watch?v=PGhdo8G0KLg

Επιστολή στα ΜΜΕ της Γερμανίας για την ALDI

Griechenland: 700 Arbeitslose!

…steigende Kundenzahlen und Umsätze führen Aldi dazu, sich aus Griechenland zurückzuziehen!!!…

Am 15. Juli 2010 gab Aldi Süd seine Entscheidung bekannt, seinen Standort in Griechenland zu schließen. Aldi Süd begann seine Vorbereitungen im Land schon im Jahre 2005 und führt seit Ende 2008 Filialen. Somit ist klar das 3 Jahre für die Vorbereitung notwendig waren und nur 1,5 Jahre Betrieb zur Entscheidung für die Schließung des Unternehmens. Derzeit betreut das Unternehmen 38 Filialen und ist im Besitz des größten und modernsten Logistikzentrums des Landes in Thessaloniki sowie auch eines Logistikzentrums in der Stadt Patra, welches seit Fertigstellung nicht in Betrieb genommen wurde. Aldi Süd hat mittels des Tochterunternehmens Hofer (tätig in Österreich) mehrere hunderte Millionen Euro bis heute in Griechenland investiert, beschloss jedoch unerwartet binnen zwei Jahren sich aus dem griechischen Markt zurückzuziehen. Dies ist das erste Mal in der Geschichte des Konzerns dass Aldi ein Land verlässt.

Infolgedessen werden um die 700 Arbeitsplätze, überwiegend in Nordgriechenland, verloren gehen. Grund hierfür sind die falschen Entscheidungen einzelner Führungskräfte unter dessen nun die Arbeitnehmer leiden müssen. Entscheidungen wie mangelnde Marktforschung, Investition riesiger Beträge in den Bau modernster Filialen und Logistikzentren meistens am falschen Standort und falscher Größe, teilweise Einführung in der Hauptstadt und großen Städten des Landes nach zwei Jahren, Durchführung von Leistungen durch Dritte welche das gewöhnliche Maß überschreiten und keinerlei Anpassung der Unternehmensphilosophie an die Gegebenheiten des Landes.

Das Versprechen seitens des Unternehmens für feste Arbeit und sogar Aussichten auf Rente, gaben dem Personal große Hoffnungen. Für die Mitarbeiter war das Unternehmen die erste Priorität. Vor allem, da noch 6 Wochen vor Ankündigung über die Schließung des Unternehmens durch die Geschäftsführung den Mitarbeitern versichert wurde, dass die notwendigen Mittel für die Fortsetzung der Investitionen in das griechische Unternehmen mit zusätzlichen 100 Millionen Kapital gesichert wurden. Schließlich zeigte das Ergebnis dass es keinen Rettungsplan für das Unternehmen gab.

Das Unternehmen befindet sich nun in einem rechtlich verbindlichen Anhörungsverfahren mit den Arbeitnehmervertretungen. Das Recht auf Unterrichtung der Arbeitnehmerseite wurde seitens des Unternehmens missachtet; die wirklichen wirtschaftlichen Gründe sowie Maßnahmen über die Beschäftigungszukunft wurden nicht erörtert. Der Zweck des Anhörungsverfahrens, nämlich die Vereinbarung eines Sozialplans für die Absicherung der wirtschaftlichen Zukunft der zur Kündigung führenden Arbeitnehmer zu treffen, scheint derzeit in Not zu geraten.

Trotz mehrerer Vorschläge seitens der Arbeitnehmervertretung zur Fortsetzung der Betriebstätigkeit, auch unter Belastung der Arbeitnehmer durch Gehaltsminderungen oder Arbeitszeitminderungen, verbleibt das Unternehmen bei seiner ursprünglichen Entscheidung des Marktaustritts. Des Weiteren wurde während der Verhandlungsgespräche seitens Aldi niemals der Vorsatz geäußert im Zuge der Veräußerung der Filialen, des Verwaltungsgebäudes oder der Lagerhallen des Unternehmens, die derzeitigen Arbeitsplätze oder einen Anteil derer parallel zu sichern.

Sowohl die Art und Weise der Verhandlungsgespräche als auch die entgegengebrachten Argumente seitens Aldi sind vollkommen unverständlich für ein Unternehmen, das als  ursprüngliche Unternehmenskultur „den Mensch im Mittelpunkt“ durch die Gründer propagiert wurde. Solch eine Handhabung kann nur als ein Desinteresse der Arbeitnehmersituation angesehen werden, die jedoch gleichzeitig angehalten werden, höchste qualitative und quantitative Leistung zu erbringen im Rahmen der Vervollständigung des Marktaustrittes aus Griechenland.

Während externe Vertragspartner, die sich bei der Zusammenarbeit mit Aldi bereicherten, mit Millionenbeträgen abgefunden werden, versucht man Geld bei der Abfindung der Arbeitnehmer einzusparen. Daher kann man es nur als Provokation ansehen, dass über geringe Finanzmittel gesprochen wird, obwohl die Unternehmensgruppe Aldi allen als eine der weltweit größten Einzelhandelsketten bekannt ist.

Leider mussten die Arbeitnehmer mit großer Überraschung feststellen, dass deren Anliegen auch bei der deutschen Geschäftsleitung bisher keine Resonanz fanden. Die Arbeitnehmer sind der Überzeugung, dass der Verlust von 700 Arbeitsplätzen während der derzeitigen Finanzkrise in Griechenland ein äußert großes soziales Problem hervorrufen wird.

Ein paar wichtige Fragen bleiben jedoch erhalten: Warum verlässt das Unternehmen ein Land nach zwei Jahren mit solch einer riesigen Investition, obwohl die griechische wirtschaftliche Lage ein Aufblühen von Discountern begünstigt, gemäß der Tatsache dass Eigenmarken eine dynamische Entwicklung und einen Anstieg von 5,1% im Umsatz aufweisen, im Gegensatz zu einem Umsatzverlust von 2,2% der Markenprodukte? Welche Maßnahmen hat das Unternehmen getroffen um den Marktaustritt zu verhindern? Warum versucht Aldi bei dem eventuellen Nachfolger keine Mitarbeiterplätze zu sichern?


Die offiziell gewählten Arbeitnehmervertretungen

Arbeitnehmervertretung Aldi Hellas EE
Telefonischer Kontakt:
Herr Dimitrios Amarantidis:                +30 6974 649602
Frau Panagiota Vekiari:                      +30 6978 600907
Herr Paschalis Dramis:                       +30 6936 158302
Herr Chrysovalantis Latrovalis:          +30 6957 209245
Herr Dimitrios Tachmatzidis:              +30 6936 158209

Email Kontakt:
Frau Panagiota Vekiari:                      vekiari_p@hotmail.com
Herr Dimitrios Tachmatzidis:              d.tachmatzidis@gmail.com


Arbeitnehmervertretung Thessaloniki Logistics AE
Telefonischer Kontakt:
Herr Andreas Vordogiannis:               +30 6948 178787
Frau Alexandra Efraimidou:               +30 6936 496934
Herr Dionysios Papadopoulos:           +30 6932 437993
Herr Panagiotis Tsoumpos:                +30 6944 847067
Herr Nikolaos Chatzikyriakou:            +30 6981 698616

Email Kontakt:
Herr Andreas Vordogiannis:               avordogiannis@hotmail.gr
Frau Alexandra Efraimidou:               alexandraefraim@yahoo.gr

Παραπληροφόρηση της Αldi Γερμανίας για την Μακεδονία μας και την Ελλάδα μας.

www.aldi-sued.de


http://aldi-sued.de/themen/weine_aus_aller_welt/thema_sortiment_weineausallerwelt.html


o Spezialitäten
o Österreichs Weingesetz gilt als das strengste der europäischen Weinwelt. In der Alpenrepublik stehen Produkte von hoher Qualität im Fokus. Die klimatischen Bedingungen sind ideal ...

http://aldi-sued.de/themen/weine_aus_aller_welt/thema_weinspezialitaeten_produkte_rotwein1.html

o Mazedonien

o Bis in die Antike reicht die Geschichte des Weinbaus in Mazedonien. Er ist untrennbar mit dem Namen Alexander des Großen verbunden. In der ehemaligen jugoslawischen Republik sind die Bedingungen für Weinbau günstig, die Landschaft ist bergig, das Klima warm, und so wird auf ca. 35.000 Hektar überwiegend Rotwein angebaut. Er präsentiert sich frisch, mit vollen Aromen nach Beerenfrüchten.

Η μετάφραση :η ιστορία της οινοποιίας φτάνει μέχρι την αρχαιότητα και συνδέετε με το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου…!!!!!!!!!!!!! ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Δηλαδή με λίγα λόγια είναι να πάρουμε ένα ξύλο και να βαράμε όλοι μαζί.


Δεν είναι τρομερό όταν λέμε δεν σέβονται τίποτε το εννοούμε.


Στην επίσημη ιστοσελίδα της Aldi sud www.aldi-sued.de


Θα δείτε την δυσφήμηση της εταιρίας για την Μακεδονία μας και οι αθεόφοβοι ακόμη και για τον Μέγα Αλέξανδρο βάλανε χέρι ακόμη και στην ιστορία.


Αναγνώστης

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Ο/Η Ο μαχητής του καναπέ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της AL...":

Ακόμη και ο βασιλιάς είναι απλά ένα πιόνι στην σκακιέρα.
Το αν η σκακιέρα θα είναι πλαστική ή μαρμάρινη με κρυστάλλινα πιόνια, στολισμένα με πολύτιμους λίθους, είναι αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών και τύχης.
Το σίγουρο είναι ότι κανένα πιόνι σε καμία σκακιέρα, δεν πρόκειται ποτέ να επηρεάσει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Οι παίκτες ενδιαφέρονται μόνο για την έκβαση του παιχνιδιού και δεν τους καίγεται καρφί για τις θυσίες που θα χρειαστεί να γίνουν στο πεδίο της μάχης.
Στην περίπτωση της Aldi η σκακιέρα είναι γυάλινη. Ωραία και πολυτελής στην όψη αλλά εύθραυστη. Δίνεται η ευκαιρία στα πιόνια της να κάνουν την επανάσταση τους και με τα θραύσματα των ονείρων τους να καταφέρουν ένα μικρό πλήγμα στο χέρι που τόσο καιρό τα κινούσε.
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε... για την ALDI

Ανώνυμος είπε...
Kai autoi pou ir8an gia to orama tis aldi apo tin germania ti na poun??? ksespito8ikane kai afisane kai tis douleies tous...
san den ntreponte ligo!!!!!

Pesta pesta file,

eimai enas apo autous kai den kserw ti mou ginete, ta edosa ola gia autin tin etairia kai twra me afinei etsi apla ston dromo..........

Αναγνώστης

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Σχόλια για ALDI

Από ότι ακούγεται ετοιμάζεται μεγάλο πάρτη από την επόμενη εβδομάδα στην Aldi

Αναγνώστης

Απαντήσεις για τα σχόλια Aldi.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν πάει να πει επειδή μια εταιρία πλήρωνε καλά σε κάποια άτομα από ότι έχει ακουστεί ότι δεν το άξιζαν, επίσης το ίδιο καλά πλήρωνε τον εργάτη, υπάλληλο, διευθυντή, θα είναι τρομερό λάθος ακόμα και τα άτομα που έχουν φύγει η θα φύγουν να δώσουν συγχωροχάρτι στην εταιρία η να πούμε ότι έχει πέσει έξω από τον υπολογισμό που έχει κάνει.
Μην ξεχνάμε όλοι έχουμε όνειρα.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική γιατί οι προσβολές: τι χώρα είναι αυτή, είσαστε τεμπέληδες, εμείς έτσι το κάνουμε, γιατί στην Αυστρία έτσι το κάνουν, και εσείς δεν ξέρετε γιατί ήσαστε κατώτερη, και δεν σέβομαι την χώρα σας αλλά σας πληρώνω καλά για να σας κάνουμε ότι θέλουμε γιατί έχετε ανάγκη.
Είναι δυνατόν να πας στην Γερμανία η Αυστρία και να μην μάθεις την γλώσσα, γιατί δεν σέβεσαι την χώρα που σε φιλοξενεί .
Γιατί άμα ξεκινήσουμε θα γράψουμε βιβλίο το τι έχει γίνει………………………………

Λοιπόν τέλος με το παραμύθι να αναλάβουνε τις ευθύνες τους και ξέρετε ποιους εννοώ.

Αναγνώστης

Ακόμη ένα ανέκδοτο της ημέρας για ALDI

Έρχεται ο καπετάνιος να μείνει τελευταίος στο καράβι χα χα χα χα !!!!

Αναγνώστης

Το ανέκδοτο της ημέρας για ALDI

Παιδιά έρχεται οι οικογένεια επίσκεψη και ψάχνουμε κρεβάτι να δοκιμάσουμε

Αναγνώστης

Για την Aldi:

Αυτήν την στιγμή δίνουν συνέντευξη οι εργαζόμενοι στο TV Makedonia για το άδικο κλείσιμο τις εταιρίας,

Οι Αυστριακοί εξαφανίστηκαν σήμερα από την εταιρία.
Και από ότι γνωρίζουμε το πάρτι μόλις ξεκίνησε .

Αναγνώστης

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της ALDI:

Aldi: Ακόμη 700 άνεργοι!


…Και ενώ η πελατεία και οι τζίροι των καταστημάτων Aldi αυξάνονται, η εταιρεία ξαφνικά κλείνει…

Ανεξήγητο πραγματικά πώς μία τέτοια εταιρεία που επένδυσε τεράστια οικονομικά μεγέθη για την ανέγερση των πιο εξελιγμένων εγκαταστάσεων σε καταστήματα αλλά και Logistics Center κλείνει σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας της. Πόσο ασφαλή συμπεράσματα μπορεί να εξάγει ένας επενδυτής μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας μιας επιχείρησης για το αν είναι βιώσιμη ή όχι; Ιδιαίτερα η Aldi που ήρθε για να μείνει, όπως διατεινόταν, και είχε στόχο να δώσει μια καινούρια εικόνα στην ελληνική αγορά του λιανικού εμπορίου. Πως μια τόσο μεγάλη εταιρεία, πολυεθνική παγκόσμιας εμβέλειας, έπεσε τόσο έξω στις προβλέψεις και στους προγραμματισμούς της;

Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία ευνοεί την άνθιση των discount supermarket, αφού τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας εμφανίζουν δυναμική ανάπτυξη με αύξηση του τζίρου κατά 5,1% έναντι μείωσης κατά 2,2 % του τζίρου των επωνύμων, η Aldi για πρώτη φορά στην ιστορία της αποσύρει την επένδυσή της. Ζητάμε να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης, μα ακόμη δεν έχουμε λάβει σοβαρές και πειστικές απαντήσεις.

Ένα παρόλα αυτά είναι σίγουρο: η εταιρεία αποφάσισε να αφήσει στο δρόμο 700 οικογένειες σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που περνά αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Η κατάσταση είναι απελπιστική στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται εκτός από τα έξι καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, αφού η ανεργία ξεπερνά το 22%. Εξίσου τραγικά είναι τα πράγματα και στις άλλες πόλεις, όπου η Aldi διατηρεί τα καταστήματά της.

Η κοινωνική ευθύνη απέναντι σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας είναι τρομακτικά μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς τις συνεχείς μέχρι πρόσφατα διαβεβαιώσεις περί συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης. Ακόμη και έξι εβδομάδες νωρίτερα από την ανακοίνωση περί παυσης λειτουργίας στην Ελλάδα, η Κεντρική Διοίκηση της Αυστρίας ενημέρωσε όλο το προσωπικό της Aldi Ελλάς ότι αποφασίστηκε η συνέχιση της επένδυσης και ότι είχε εγκριθεί νέο κονδύλι € 100 εκατομμυρίων για επενδύσεις. Και ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη, ανακοινώνεται η διακοπή των εργασιών η οποία βρήκε τους εργαζόμενους παντελώς απροετοίμαστους στη στοιχειώδη αντιμετώπιση των νέων συνθηκών και δικαιολογημένα, αφού άλλωστε είχαν πιστέψει στα λόγια των στελεχών της εταιρείας.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι η διοίκησή της εταιρίας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως στις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές, δε βάζει ως όρο τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού. Ουσιαστικά η εταιρεία ενδιαφέρεται για τον αγοραστή που θα καταθέσει την καλύτερη οικονομική προσφορά στα ακίνητά της, αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο τους 700 εργαζόμενους της. Αυτός είναι λοιπόν ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας για τον οποίο αισθανόταν περήφανη; Οι προθέσεις της είναι πραγματικά λυπηρές. Δεν είναι δυνατόν η εταιρεία να μη μπορεί να διαπραγματευτεί με τον αγοραστή και να εξασφαλίσει τη μεταβίβαση του προσωπικού.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει πλέον είναι ένα: 700 οικογένειες που πίστεψαν στο όραμα της ALDI και αγωνίστηκαν για αυτό, εξαντλώντας κάθε περιθώριο ευσυνείδητης, επιμελούς, συνεπούς και με ζήλο εκτέλεσης των καθηκόντων τους, μένουν στην ανεργία χωρίς ουσιαστικά να έχουν καμία ευθύνη στην απόφαση περί διακοπής της λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η επιδίωξη των εργαζομένων της Aldi είναι να λάμψει η αλήθεια. Γιατι η εταιρεία αποχωρεί από τη χώρα με μόνο δυο χρόνια λειτουργίας και με μια τόσο μεγάλου μεγέθους επένδυση; Ποιες κινήσεις έγιναν ώστε να μη φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού; Γιατί δε γίνεται καμία προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού της; Και τελικά ας μας εξηγήσει κάποιος, τί είδους επενδύσεις γίνονται στην Ελλάδα;

Οι νόμιμα εκλεγμένες επιτροπές εργαζομένων

Επιτροπή εργαζομένων Aldi Ελλάς ΕΕ

Τηλ. επικοινωνίας:

Αμαραντίδης Δημήτριος: 6974 649602

Βεκιάρη Παναγιώτα: 6978 600907

Δράμης Πασχάλης: 6936 158302

Λατρόβαλης Χρυσοβαλάντης: 6957 209245

Ταχματζίδης Δημήτριος: 6936 158209

Email επικοινωνίας:

Βεκιάρη Παναγιώτα: vekiari_p@hotmail.com

Ταχματζίδης Δημήτριος: d.tachmatzidis@gmail.com

Επιτροπή εργαζομένων Thessaloniki Logistics Α.Ε. (αποθήκη της Aldi Ελλάς)

Ο μοναδικός μέτοχος της Thessaloniki Logistics είναι η Aldi Ελλάς.


Τηλ. επικοινωνίας:

Βορδογιάννης Ανδρέας: 6948 178787

Εφραιμίδου Αλεξάνδρα: 6936 496934

Παπαδόπουλος Διονύσιος: 6932 437993

Τσούμπος Παναγιώτης: 6944 847067

Χατζηκυριάκου Νικόλαος: 6981 698616Email επικοινωνίας:

Βορδογιάννης Ανδρέας: avordogiannis@hotmail.gr

Εφραιμίδου Αλεξάνδρα: alexandraefraim@yahoo.gr

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Σχόλιο για Aldi: Το 1940":

Oti kai na ekanan oi Ellines, KALA tous ekanan! Ta @@@@@@@ oi Aystriakoi! Pou "pidousan" apo balconia kai dokimazan leei ta 5 asteron hotels gia na doun pou tha valoun tin oikogeneia!
XA,XA Koroida Ellines!

Αναγνώστης

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της AL...":

Δυστυχώς το "παραμύθι" ήταν καλά στημένο απο την αρχή. Το γελοίο της υπόθεσης είναι οτι οι κύριοι που αποφασισαν κάτι τέτοιο είναι αλλού και δεν τους καίγεται καρφί όπως επίσης οτι το οργάνωναν αυτό πολύ πιο νωρίς απο οτι μερικοί νομίζουν.

Αναγνώστης

Τώρα με την Aldi

Μην γελιόσαστε τώρα μιλάμε για την ALDI γιατί είναι επίκαιρο άλλα θα έρθουν και οι άλλοι έρχεται ο καιρός .

Αναγνώστης

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της AL...":

Θα ηθελα να πω ομως οτι ειναι θεμα προσωπικων επιλογων το τι θα αποφασισει να κανει ο καθενας, δεν εβαλαν με το ζορι κανεναν να ερθει απο την γερμανια στην ελλαδα!!και τα χρηματα που πηραν ολοι ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που θα επερναν απο οποιαδηποτε αλλη εταιρεια δεδομένων των τυπικων προσόντων τους!!

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της AL...":

Όταν ο εργαζόμενος αποζημιώνεται κατα τω νόμω, και μάλιστα με γενναία ποσά εν συγκρίσει της αγοράς και μεσούσης οικονομικής κρίσεως,τότε η ιδιωτική επένδυση δε χρωστά σε κανένα εξηγήσεις. Σε κανένα συμβόλαιο δε δεσμεύεται ιδιωτική επιχείρισης να θρέφει τους εργαζομένους της ες αει. Είναι πράγματι λυπηρή η αποχώρηση μιας εύρωστης εταιρείας από τη χώρα, αλλά εάν οι διαδικασίες έχουν νομίμως ακολουθηθεί, δυστυχώς οι εργαζόμενοι δε δύνανται να έχουν ουδεμίαν αξίωση. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια του κεφαλαιοκρατικού συστήματος.

Σχόλιο για Aldi: Το 1940

Στην Aldi καλά κρατεί η τρομοκρατία, άτομα που ήταν να αποχωρήσουν από την εταιρία τον Μάρτιο του 2011 σύμφωνα με την ανακοίνωση από τους υπευθύνους απολύθηκαν σήμερα 27/10/2010 , ο λόγος έτσι……απλά .

Φαίνεται ότι στην Γερμάνια/Αυστρία έτσι λειτουργούν αποικιακά.
Και πάλι μπράβο τους Αυστρικούς εκτός το ότι πέταξαν την επένδυση στον αέρα, γιατί στην συγκεκριμένοι περίπτωση δεν φταίει κανένας έλληνας αλλά μόνο και μόνο οι Αυστριακοί γιατί πετούσαν τα χρήματα εδώ και εκεί………………και δεν άκουγαν κανέναν Έλληνα πους τους χτυπούσε το κουδούνι, τώρα στέλνουν και το προσωπικό στον δρόμο και ούτε κρατούν τις υποσχέσεις τους.
Από ότι φαίνεται ο υπεύθυνος για την Ελλάδα (αυστριακός) έχει τέτοιο μίσος για τους έλληνες…………………………., αλλά από ότι φαίνεται και οι οικογένεια, γιατί έως τώρα αφήνει τα αίσχη που γίνονται εδώ.
Μήπως έκαναν τίποτε οι έλληνες το 1940 στην οικογένεια και στην Αυστρία και μας μισούν…….

Αναγνώστης

Κάτι νέο ακούγετε για την ALDI:

Ακούγοταν για την Aldi ότι για ολικοί εξαγορά για τα ακίνητα ενδιαφέρθηκε η Dimand από όπου η Aldi αγόρασε τα οικόπεδα τις ,και τώρα θέλει να τα αγοράσει η Dimand, επίσης μεγάλη επενδυτική κυπριακή εταιρία με τεράστια κεφάλαια ενδιαφέρθηκε να αγοράσει την Aldi αλλά όχι μόνο τα ακίνητα αλλά και το προσωπικό και να λειτουργήσει κανονικά η εταιρία στην Ελλάδα, και να επεκταθεί σε όλοι την χώρα.


Πάντως ο Βασιλόπουλος και Μασούτης ενδιαφέρθηκαν για κάποια καταστήματα και όχι για όλη την εταιρία.

Και τώρα μας βγήκε η Lidl και απο οτι λένε αγόρασε τα 12 με 13 καταστήματα και μάλον αυτή είναι η τραγίκη πραγματικότητα.

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε... για την ALDI

κ.Κατσελη για να δούμε τι θα κάνετε για τους 700 εργαζόμενους τις ALDI , θα κάνετε τίποτε η τίποτε ……………….περιμένουμε να έρθουν καινούργιες επενδύσεις εδώ φεύγουν και αυτές που έχουμε.

eis to vitho, eis to vitho tis thalassas..

itan ena mikro karavi itan ena mikro karavi pou itan a..a..ataxidefto pou itan a..a..ataxidefto oee.. oee..oee..oeeΑπό Jim Papajim »

Austrian nationalist party FPO has a new "racist" anti greek poster.

The FPO, one of Europe´s largest nationalist parties, is trying to block european union finantial support for Greece in the Austrian High Court. This is their new poster


FPÖ.at: NewsThe text in the poster says:

BETTER: OUR MONEY FOR OUR PEOPLEThe Greeks are portrayed as a dark non european lazy people....

Discounter Aldi

Φίλοι των ALDI ...

Ήλθον, είδον και απήλθον!

Aldi Hellas

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ανώνυμος είπε... για την ALDI":

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ανώνυμος είπε... για την ALDI":

Kai autoi pou ir8an gia to orama tis aldi apo tin germania ti na poun??? ksespito8ikane kai afisane kai tis douleies tous...
san den ntreponte ligo!!!!!

Ανώνυμος είπε... για την ALDI

Και ας μην ξεχνάμε επίσης, πόσες απο αυτές τις 700 οικογένιες πίστεψαν σε αυτό το όραμα της ALDI και αφήσανε τις δουλειές τους από τη Γερμανία για να έρθουν στη Ελλάδα βεβαιωμένοι οτι έχουν (κατα κάποιο τρόπο) εξασφαλιστεί. Τελικά, το μετανιώσανε οικτρά.-
Φτού και ξανά απο την αρχή..

Υπάλληλος της (ex) Aldi (που δεν ήρθα για το όραμα της Aldi από τη Γερμανία)

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

TA NEAΤΗΣ ALDI

Τα νέα από την διαβούλευση που ξεκίνησε 15/10/2010 έπεσαν στο κενό το πρώτο 20 ήμερο για αυτόν
τον λόγο ζητάνε άλλες 20 ημέρες, για να κλείσει η συμφωνία με την εταιρία , εμείς θα τo ξαναπούμε η εταιρία θα πρέπει να δώσει έναν ολόκληρο χρόνο αποζημίωση, δεν έφταιγε κανένας από το προσωπικό, που έκλεισε η εταιρία
Για το πώς έκλεισε η εταιρία ας ρωτήσουν οι Γερμανοί τους Αυστριακούς και όχι τους έλληνες που δεν ευθύνεται κανένας,  μπορεί να ακούγεται περίεργα αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.


Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι θέμα τζίρου δεν υπάρχει τα μαγαζιά είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση από ότι περίμενε η Aldi για αυτό ας μην γράφουν κάποιοι ότι θέλουν,
ας ρωτήσουν την Lidl που έχει μαγαζιά δίπλα στην Aldi τι κατανάλωση έχασαν.
Δεύτερον τα προϊόντα ήταν καλύτερα και με την επωνυμία των προμηθευτών, και ο κόσμος τα αγάπησε.

Μην ξεχνάμε λεφτά υπάρχουν.
Αναγνώστης